Beogradski pobednik dokazuje da MMA ima sjanu budućnost u srbiji

MMA je svakako najbrže rastući sport u svetu, a zahvaljujući MMA Savezu Srbije slobodno se može reći da naša zemlja ni malo ne zaostaje za tim trendom. Čak se može tvrditi da Srbija polako postaje regionalni centar za MMA.

Ove tvrdnje dokazuju činjenice kao što je Svetsko MMA prvenstvo u Beogradu, na kom su naši borci imali zapaženu ulogu, ali i organizacija BRAVE koja se odlučila da u beogradskoj Areni napravi pravi spektakl koji je gledalo više desetina hiljada ljudi, što u hali što preko malih ekrana.

MMA Savez Srbije nastavlja rad na popularizaciji ovog sporta, pa će tako amaterski borci imati priliku da ukrste rukavice na Beogradskom pobedniku!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

Predsednik MMA Saveza Srbije Luka Nikolić izjavio je da veruje da je budućnost ovog sporta u razvoju amaterske scene, a Beogradski pobednik i predstojeća takmičenja predstavljaju prave korake ka ostvarenju tog cilja.

– Nastavićemo sa radom i ulaganjem u talente i stručnjake, kako bismo zajedno izgradili sjajnu budućnost za MMA u Srbiji. Velika podrška države, sportskih saveza, klubova, trenera, sportista, pa na kraju i publike, kao veoma važnog faktora u ovom nizu, dala nam je prostora da učinimo prave korake i opravdamo onako blistav početak godine – istakao je Nikolić. 

On je dodao da rganizacija Svetskog prvenstva i Brave-a su privukle značajnu pažnju drugih profesionalnih organizacija, što će u narednih godinu dana rezultirati nekoliko velikih događaja u našoj prestonici. – Prva u nizu je svakako najuspešnija regionalna organizacija, FNC, koju s radošću očekujemo već u novembru. Ovo je samo početak, jer već na proleće očekujemo dolazak drugih renomiranih organizacija koje su prepoznale potencijal naših boraca na Balkanu. Naporno radimo na razvoju amaterskog MMA sporta, a uzbuđenje koje se stvara oko Beograda kao destinacije za profesionalna takmičenja ukazuje na svetlu budućnost za profesionalnu scenu u Srbiji. Naši mladi borci su spremni da se izdignu na svetsku scenu, i ovo je znak da velike organizacije to prepoznaju – istakao je predsednik MMA Saveza Srbije.

Predsednik MMA Saveza Beograda i naš proslavljeni borac Slobodan Maksimović Limp objašnjava da MMA Savez nastavlja dalje putem kojim je krenuo nakon spektakularnog Svetskog šampionata.

– Ostalo je još mnogo toga da se uradi za amaterski MMA, a Beogradski pobednik dolazi kao sledeći korak ka cilju. Očekuje nas mnogo posla, ali imamo veliku podršku i poverenje takmičara, trenera i stručnjaka u ovom sportu, kako kod nas, tako i u regionu i inostranstvu, što nam daje veliku snagu da zajedno nastavimo dalje, dok ne obezbedimo najbolje uslove za naše amatere, a naredni koraci će to svakako opravdati – kaže Maksimović.

 

Limp je istakao da će ovo biti prvo takmičenje čiji će glavni sponzor biti  kompanija “MTS”.

– Čast nam je što je takva kompanija uvidela potencijal ovog sporta i postala naš glavni sponzor Saveza. Njihova podrška je od suštinskog značaja za razvoj našeg sporta, stvaranje povoljnih uslova za buduće sportiste i jačanje Saveza kao glavne institucije koja dugoročno brine o obezbeđivanju podrške i uslova za sportiste – rekao je on.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

Maksimović je na kraju rekao da je velika čast što će takmičenje “Beogradski pobednik” podržati specijalni gosti, ljubitelji borilačkih sportova, ugledni sportisti i prijatelji koji će uz beogradsku publiku i posetioce Beogarad podržati ovaj događaj na Trgu republike. 

 

Leave a comment