Bojan veličković na putu ka tronu oktagon turnira

Srpski MMA borac Bojan Veličković nedavno je dao intervju za jednu sportsku televiziju, otkrivajući svoj novi pristup treninzima i mentalnom stanju koje ga je inspirisalo. Ovaj razgovor pruža uvid u njegovu transformaciju, najnovije uspehe i očekivanja uoči finalnog meča u organizaciji Oktagon “Gamechanger turnira” zakazanog za decembar.

Novi pristup treningu i otkrića kroz rad sa decom.

 

Jedna od ključnih promena u Veličkovićevom pristupu je njegova uloga kao direktora programa za decu na akademiji u Denveru, koju je prihvatio u januaru. “Ima dosta toga i u činjenici da sam prihvatio ulogu direktora programa za decu i kroz taj rad sam otkrio dosta toga”, ističee Bojan. 

Ovo iskustvo je otvorilo nove perspektive i naučilo ga je važnosti povezanosti između mozga i tela. Bojan naglašava da nije sve u fizičkim treninzima i da postoje dublji aspekti.

“Nije mi potrebno samo da treniram, da bih rekao – vau ja treniram tri puta dnevno -. Potrebno mi je da imam neki cilj, viziju, nameru, nešto što želim da promenim”, dodaje on.

 

Veličković je takođe podelio svoje iskustvo suočavanja s protivnicima koji su pokušali da mu “uđu u glavu” noć pre borbe. Otkrio je kako se uspešno izborio s tim izazovom i održao fokus na svojim ciljevima.

Put do finala Oktagon “Gamechanger turnira”

Bojan Veličković je stigao do finala Gamechanger turnira nakon impresivne pobede nad Davidom Kozmom u prvoj rundi. Ova pobeda nije samo osveta za poraz iz 2021. godine, već i korak bliće ostvarenju njegovog sna. Pobednik ovog turnira osvaja nagradu od 300 hiljada evra, a Bojan je jasno izrazio svoju nameru da taj novac iskoristi za otvaranje svoje sale.

Osim turnirskog fonda, Veličković zarađuje i honorare kroz nastupe za češko-slovačku organizaciju, a nakon poslednje pobede, dobio je i dodatnih pet hiljada evra bonusa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MMA Kultura (@mmakultura)

Šta dalje za Bojana Veličkovića?

Dok se decembar približava, sve oči biće uprte u finalni meč “Gamechanger turnira”, gde će se Bojan suočiti sa svojim rivalom. Bez sumnje, njegova nova strategija i mentalna snaga će igrati ključnu ulogu u ovom meču.

Bojan Veličković je primer borca koji je pronašao inspiraciju izvan oktagona, kroz muziku, ples ali i rad sa decom. S obzirom na njegovu dosadašnju karijeru i novi pristup treninzima, ono što je sigurno fanovi mogu da očekuju spektakularno finale “Gamechanger turnira” i možda čak i otvaranje njegove borilačke sale u budućnosti.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

Leave a comment