bojan veličković na impresivan način u oktagonu pobedio nezgodnog jungvirta

Bojan Veličković (23-12-2) u Oktagonovom turniru Tipsport Game Changer na veoma impresivan način pobedio je neverovatnog Kristijana Jungvirta (14-6-0)!

Bojan je pokazao raznovrsnost tehnika kojima može da parira bilo kom MMA borcu, a bio je i veoma taktički pripremljen za meč za koji se znalo da će biti pravi rat! 

Već u prvoj rundi Veličković je desnicom sjajno pogodio Jungvirta, koji je od tog udarca bio vidno poljuljan. Iako se Nemac povratio, Bojan je uzeo leđa i tako dobro spakovao RNC svom protivniku da su svi sigurno pomisili  da je to kraj meča. Međutim, na zaprepaštenje svih u Oberhauzenu Kristijan, kom je glava bila potpuno ljubičasta jer mu do mozga nije stizao kiseonik, uspeo je da ustane na noge, sa sebe skine Veličkovića i tako dođe do vazduha i druge runde.

 

Druga runda je većim delo prošla u stojci, a na kraju je ponovo Veličković srušio Nemca i iz “sajda” došao u ‘‘full mount‘‘. Jungvirt je pokušao da se oslobodi ali je samo pogoršao svoj položaj zbog čega mu je Veličković ponovo uzeo leđa. Sve do kraja druge runde srpski borac je kontrolisao Kristijana i odneo pobedu i u drugom delu borbe.

 

 

U trećoj rundi Jungvirt je znao da mora da ide na prekid. Išao je napred uprkos tome što ga je Bojan lagano “rastavljao na delove”. Krv je liptila na sve strane jer je Veličković laktom stravično rasekao čelo Nemca koji ipak nije prestajao da juriša. 

Bojan je uprkos svemu zadržao prisebnost i taktički veoma lepo meč priveo kraju. Naime, on je 45 sekundi do kraja ‘‘doubl legom‘‘ srušio Jungvirta i tako završio meč. 

Ovo je doluka sudija: (29-28, 29-28, 30-27)

 

Veličkovića u polufinalu turnira čeka David Kozma. Podsetimo, Kozma i Veličković borili su se krajem 2021. godine, a Kozma je tada slavio nokautom u četvrtoj rundi.

CEO MEČ MOŽETE POGLEDATI U VIDEO ISPOD:

Leave a comment