hrabro srce – Iva ilić, državna prvakinja u mma (video)

 

Nakon što je u Srbiji u februaru ove godine održano Svetsko amatersko MMA prvenstvo, a odmah nakon toga i spekatakularan event BRAVE, mladi su počeli sve više da ispunjavaju sale i treniraju MMA. Iako su u početku na tatamiju većinu činili dečaci, to više nije slučaj, jer su roditelji shvatili da MMA mogu da treniraju i devojčice, kao i da taj sport ima stroga pravila koja štite borce u kavezu.

Pravi primer koliko devojčica može da bude uspešna u MMA je i IVA ILIĆ, koja je pokazala da im HRABRO SRCE dok se borila na Državnom prvenstvu u MMA koje je u organizaciji MMA Saveza Srbije, održano 20. maja u sportskoj hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. Iva ima samo 12 godina i trenira četiri meseca MMA u smederevskom klubu Fanatik.

Ona kaže da trenira MMA jer voli borilačke sportove i da je MMA izabrala zato što je to mešavina svih broliačkih veština.
– Roditelji me podržavaju jer su videli koliko volim ovaj sport. Drugovi i drugarice su se u početku čudili što sam izabrala baš MMA, ali sad kada su videli da sam uspešna u tome i oni planiraju da počnu sa treninzima – rekla je Iva.

Ostale vesti pogledajte OVDE 

 

 

 

Leave a comment