Marjanović: Ja sam budućnost mma sporta

 

Jovan Marjanović (7-2) ulazi 4.novembra u oktagon u beogradskoj Hali Pionir, a naspram njega će stajati istinska legenda MMA sporta Ivica Trušček! Marjanović je odradio pripreme u Poljskoj u Lođu kod prijatelja Marćina Bandela.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

Mladi borac kaže da ga borba sa Ivicom Truščekom jako motiviše, jer je to borac koji je 80 puta ušao u oktagon i nema sa kim se nije tukao.
– Imali smo nekoliko opcija na papiru, ali kada su pomenuli i Ivicu Truščeka prihvatio sam bez razmišljanja. To je čovek iza kog stoji veliko iskustvo i ja zaista prema njemu imam veliki respekt. Međutim, ja sam budućnost MMA i u subotu će se to i videti. Čuo sam da je izjavljivao da sam mlađi, brži, jači…al mislim da je on iskusni lisac i da mu je sve to deo taktike – kaže Jovan.
On dodaje da se nada da ga sad neće poterati maler da se ponovo povredi pred meč, kao što mu se desilo na pokaznom treningu pred BRAVE u februaru ove godine. U šali Marjanović kaže da je bar po toj povredi sličan Toniju Fergusonu, kom se slično dogodilo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

Kada je reč o pripremama Jovan ističe da mu je veoma drago što je kod Marćina Bandela odradio sve što je potrebno za meč sa Truščekom.

– Dosta sam naučio i očekujte spektakl. Inače, sam odlazak u Poljsku je veoma interesantan, jer smo se Marćin i ja sreli pre tri godine na grepling takmičenju u Kuli. Nakon toga smo ostali u kontaktu. Procenio sam da je dobra opcija da tamo treniram, jer je Marćin BRAVE šampion i to u 79 kg, što je moja težina. Moram da kažem da je jedno otići negde gde nikog ne znaš, što se dešava mladim borcima. Njima je presudno da li će otići negde samo ako je džim popularan. Ja sam bio u Lođu u džimu gde je jako intimna atmosfera, odabrani broj ljudi tu trenira. Dosta su mi se posvetili i to je odlično. Prezadovoljna sam pripremam i opet ću otići tamo – istakao je Jovan.
Marjanović se kratko osvrnuo i na meč sa Aleksandrom Jankovićem u Nišu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

– Iz tog poraza sam dosta naučio i mislim da se dogodio u pravo vreme. Teško mi je pao i svašta sam razmišljao, ali nastavio sam da treniram i idem svojim putem. Iz tog meča su uzvčene pouke i idemo dalje – navodi Jovan i dodaje:

– Kada je reč o FNC 13 najzanimljiviji meč mi je svako Savo Lazić i Nikola Joksović. Mladost protiv iskustva. Moja neka predikcija je sabmišn u drugoj rundi za Nikolu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fight Nation Championship (@fnc_mma)

Leave a comment