Mićović – ViceŠampion evrope – čeka novu priliku

 

Ognjen Mićović (17-1), srpski vicešampion Evrope u MMA, sigurno je jedan od najperspektivnijih velteraša u našoj zemlji! On nažalost zbog povrede ramena nije mogao da nastupa na Svetskom MMA prevnstvu u Beogradu, jer je povredio rame, a prema mnogim stručnjacima bio je jedan od kandidata za medalju. 

 

 

Podsetimo, amaterska MMA reprezentacija Srbije prvi put je prošle godine nastupala na IMMAF Evropskom prvenstvu u Italiji, Ognjen Mićović i Dževad Baltić su osvojili medalje. Mićović, koji je uzeo srebro u velter kategoriji, izdominirao je sve do finala u kom je odlukom sudija izgubio od Finca Omara Tugareva. Veći deo mečeva Mićović je rešio već u prvoj rundi i to RNC-om.

 

 

Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije koji je preporodio ovaj sport kod nas od kada je preuzeo vođenje krovnom organizacijom, nije krio zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u Italiji.

– S obzirom na to da je ovo prvo naše pojavljivanje na IMMAF Evropskom prvenstvu za amatere – više sam nego zadovoljan. Svaka čast momcima i njihovim trenerima. Ovo je još jedan pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal kada je reč o MMA sportu. Takođe, srebrna i bronzana medalja pokazuju da naši klubovi dobro rade i odgajaju prave borce. Moram da kažem i da MMA Savez ima svoje mesto u ovim pobedama. Radimo dalje i idemo po još medalja – istakao je Nikolić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

Osim što u MMA ima amaterski skor od 17-1, Mićović je odradio čak 38 kikboks mečeva i nijednom nije izgubio. 

Ostale vesti možete pratiti i na Instagram profilu MMA Saveza Srbije.

Leave a comment