Panić: Najbitnije je da prvo pobediš sebe (VIDEO)

Ivan Panić, reprezentativac Srbije i član MMA kluba Crvena zvezda, sigurno je jedan od borac od kog se puno očekuje! On je učestvovao na Svetskom MMA prvenstvu i pružio je sjajnu brobu protiv Bugarina Radomrira Stojanova. Na žalost Ivan je ispao u prvom kolu i to podeljenom sudijskom odlukom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Panić (@ivanpanicc)

Ivan trenira MMA oko dve godine, a pre toga je tri godine trenirao boks i bio vicešampion Srbije. Kako je rekao za portal MMA Saveza Srbije oduvek je hteo da trenira MMA, ali je smatrao da mu je potreban temelj, pa je za početak izabrao boks.
– Sećam se da sam na prvom treningu vežbao parter i ustajanje iz partera i da mi je bilo baš teško, jer ništa slično nisam radio ranije. Prvi meč u karijeri imao sam u Kamenici i pobedio sam sudijskom odlukom. Bilo je malo treme, kao i uvek, ali slušao sam instrukcije trenera, pametno radio meč i na kraju je bilo odlično – priča Panić.

Drugo mesto na “Fight Gamesu” u Vrbasu ističe kao najznačajniji rezultat u dosadašnjoj karijeri, dok za najboljeg MMA borca smatra Džona Džounsa.
– Naši omiljeni borci su mi Slobodan Maksimovića i Darko Stošić – rekao je Ivan.

 

Panić je inače student jedno privatnog fakulteta na kom je na smeru za informacionu tehnologiju (IT). U slobodno vreme igra fudbal i voli da sluša muziku.
Najbolji savet koji mu je trener dao jeste: “Ako sebe pobediš u sali, mnogo ćeš lakše i bolje završavati mečeve”.

Šta je Ivan poručio roditeljima dece koja žele da počnu da treniraju MMA, poslučajte u video:

 

Leave a comment