Spektakularno otvaranja MMA prvenstva u Štark Areni!

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države, svečano je otvoreno u beogradskoj Štark areni.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić pozdravio je prisutne i rekao da su pre deset godina postojala samo klupska takmičenja, ali da su sve vreme sanjali velike snove koji su sad postali java. “Ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava Svetsko prvenstvo. Zahvaljujemo se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobede”, izjavio je Luka Nikolić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i ministar sporta Zoran Gajić koji je svima poželeo dobrodošlicu sa jasnom porukom: “Neka bolji pobede”, a obratio se i predsednik Svetske federacije “BRAVE” Kerit Braun. Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji: Anastasija Rajković, Milica Glišić, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panć, a za seniorski tim: Martin Miletić, Voje Simić, Milan Stojiljković, Vejko Aleksić, Đevad Baltić, Stefan Savić i Nikola Milošević.

Prve borbe počinju u nedelju od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu borice se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji finale su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finale u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara. Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije “BRAVE FC” iz Bahreina. “BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Leave a comment