talentovani milan stojiljković: MMA mi je doneo mnogo dobrog u životu

Milan Stojiljković, reprezentativac Srbije, na Svetskom prvenstvu koje je održano u beogradskoj Areni u februaru 2023. godine briljirao je u prvom meču i pobedio Norvežanina Šedida Vatseva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbian MMA Federation (@mmasavezsrbije)

 

– Borio sam se protiv Čečena, znao sam da je rvač, da će ići jako. Opipavao sam u prvoj rundi, video da sam dominantan, njemu je pala kondicija u drugoj rundi. Radili smo na treningu da idemo još jače ako neko padne. Držao sam ga, nisam mu dao da me “baci”. Mnogo se potrošio, odradio sam dobro taktički, slušao ugao – rekao je nakon meča Milan. 

Na žalost on je u drugom meču izgubio i tako završio svoj nastup na Svetskom prvenstvu. 

 

Inače, Milana je odnedavno član MMA kluba Crvena zvezda gde mu je trener Slobodan Maksimović Limp. Stojiljkovića pre svega odlikuje odlična Džiu-džica i borba u parteru, ali ne manjka mu ni poznavanje udaračkih tehnika budući da je bio kikbokser.
– Prvo sam trenirao veslanje i nekoliko godina sam stizao stalno drugi. Digao sam ruke od veslanja i u Nišu sam počeo da treniram BJJ. Zaljubio sam se u tu veštinu. Takođe, počeo sam da treniram i kik-boks. Izlazio sam i na takmičenja iz BJJ, kao i iz kik-boksa i osvajao sam nagrade. Tada sam odlučio da to sve spojim i krenuo sam sa MMA – rekao je Milan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milan Stojiljkovic (@stojiljkoviicmilan)

Ovaj sjajan momak je, inače, i ovogodišnji prvak MMA Lige u kategoriji do 70 kilograma, gde je sve svoje protivnike “pogušio” u prvoj rundi. 

Milan je za portal MMA Saveza Srbije izjavio da mu je MMA doneo mnogo dobrog i da svim roditeljima preporučuje da deci dozvole da treniraju taj sport.

POSLUŠAJTE ŠTA JE MILAN JOŠ REKAO: 

Leave a comment